studiodc | Studio DC Architects is a multi-faceted London based Architecture studio which combines a creative approach to design with a solid grounding in the practical concerns for every project. We have many years of experience working on a range of interesting and challenging projects with a key focus on understanding and interpreting our client’s needs and aspirations.
A strong example of how thoughtful architectural design can transform a previously sub-standard living experience, creating an outstanding contemporary architectural solution. Studio DC Architects is a multi-faceted London based Architecture studio which combines a creative approach to design with a solid grounding in the practical concerns for every project. We have many years of experience working on a range of interesting and challenging projects with a key focus on understanding and interpreting our client’s needs and aspirations. Studio DC Architects have a wealth of detailed experience working on award winning projects in the Residential, Education, Leisure and Commercial sectors.
Architect,local,london,creative,clapton,hackney,architecture,studio,residential,office,shops,extensions
22192
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22192,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Peak District Barn Conversion

Studio DC Architects have negotiated complex National Park Planning restrictions to obtain permission for this contemporary conversion and extension of a historic stone ‘Field Barn’ into a modern 5 bedroomed family house in the beautiful Peak District.

 

The open plan nature of this archeologically important barn will be retained by creating a double height kitchen / dining area in the heart of the house with further living areas on a mezzanine floor above. The long building is extended deep into a steep bank to the rear adding a further 3 bedrooms in and L-shaped plan greatly expanding the available floor space. The new extension will read as a drystone wall nestling in the landscape.

 

Internal finishes add a contemporary industrial twist whilst complementing the existing building fabric. A beautifully crafted timber study room will ‘float’ within the centre of the space and creative timber joinery will be used throughout making the most of the clients profession as a Tree Surgeon and the available locally sourced timber. The external envelope is insulated to Passivhaus standards to minimise energy use and the construction has currently started on site and is being run as a ‘self-build’ project using local specialist trades.